Select Page

Activitats

ACTIVITATS EVICE (EDUCACIÓ EN VALORS I COMPETÈNCIA ESPIRITUAL) A TOTES LES ESCOLES COR DE MARIA / SANT JOSEP

Activitats proposades per fer al llarg del curs, relacionades amb l’objectiu del diàleg

  • PRESENTACIÓ DE L’OBJECTIU

Totes les escoles fan la presentació, que l’equip EVICE proposa de l’objectiu, als claustres.

A l’inici de curs es fa la presentació de l’Objectiu General a tot l’alumnat de les escoles amb diferents propostes adequades a l’edat  de les diferents etapes. 

  • REFLEXIONS SOBRE L’OBJECTIU

Cada tutor i/o professor té en compte l’objectiu general i fa reflexions amb l’alumnat en les situacions que es donen en el dia a dia,  a les primeres hores del matí, en sortides… Es proposen frases de persones singulars que han marcat la història i que amb els seus pensaments, frases i reflexions poden donar peu al diàleg amb l’alumnat.

  • CELEBRACIÓ DEL DIA DEL NOSTRE FUNDADOR DR. MASMITJÀ

Les escoles celebrem el dia del fundador de la Congregació de les Missioneres Cor de Maria, amb la intenció de conèixer més a fons la seva figura. Els alumnes treballen amb activitats lúdiques, veuen presentacions…sobre la figura de Joaquim Masmitjà, de la primera missionera Teresa Terrada i del procés de canvi que ha anat succeint al llarg del temps. EVICE proporciona recursos que es troben a la plataforma interactiva de les escoles.

  • CONVIVÈNCIES A DIFERENTS EDATS, SEGONS CADA ESCOLA, TENINT EN COMPTE L’OBJECTIU GENERAL, AMB ELS SEGÜENTS OBJECTIUS:

Conèixer-se a sí mateixos i conviure amb els altres mitjançant dinàmiques de grup, moments de reflexió i jocs.

Ajudar als nois i noies a créixer en totes les seves dimensions, com a persones lliures, responsables i amb esperit crític.

  • SEGUIMENT DELS DIFERENTS TEMPS LITÚRGICS

( Advent-Nadal, Quaresma-Setmana Santa, Pasqua i festes dels patrons locals…)  i es dóna a conèixer els aspectes culturals a través de l’art.

  • CELEBRACIÓ DEL DENIP (Diada escolar de la no violència i la Pau), participant en diverses activitats segons cada escola, depenent de les propostes del seu entorn social.
  • CAMPANYES SOLIDÀRIES com el Nadal solidari, cooperació solidària amb altres països, ajuda a emergències,…amb l’objectiu de conscienciar l’alumnat de les diferències injustes que hi ha.
  • L’equip EVICE està atent a les demandes de recursos i a compartir aquells que han fet arribar les escoles.
  • Cada curs es fa una AVALUACIÓ amb les coordinadores dels diferents centres de les activitats treballades i es valora l’adequació a les competències bàsiques.

Carrer de la Riera, 31, Àtic
08302, Mataró
Tel. 93 245 71 05
[email protected]
www.cordemaria.cat

Avís legal
Política de privacitat

Canal de denúncies

icon-car.png
Fundació educativa Cor de Maria

s'està carregant el mapa - espereu...

Fundació educativa Cor de Maria 41.539261, 2.444576